top of page

THËNIE TË MIJAT


THËNIE TË MIJAT /të ,,urta”/

Me e lehtë po më vie të jetoj keq kështu i sëmuar se t,a kërkoj lëmosh ate që më takon.

Kritikët letrar janë spekulantët që nxjerrin nga goja e personazheve edhe ate që nuk kanë thenë.

Prindërit ndonjëherë t’a nxijnë jetën me bojë të kuqe

Do jeni qesharak po e menduat se midis egërsirave mund të silleni si njeri

Në varrimin tim nuk i dua ata që përkulen tek varreza ku është varrosur gomari

Gjykatat janë të anëshme-historia gjykon në mungesë. Të vërtetë të vërtetë nuk ka

Bëjnë mirë të vdekurit të punojnë për të gjallët dhe jo të gjallët për të vdekurit

Po i morrëm të tërat për vete, ç’na mbetët neve

Luftën e Kosovës për pavarësi ra e bënë viktimat e luftetarët e triumfoj horri

Shteti i Kosoves po kalbet para se te piqet

Punë djalli kjo: të gjeshë pjesë origjinale në tekstin e mësimdhënësit universitarë

Në ish Jogosllavinë luftoja për Kosoven shtet- në Kosovën shtet po luftoj për drejtësi

Në shpirtin tëndë të vogël nuk ka vend për askend tjetër pos për vetën tënde

Ë vërtetë që pushtetari nuk qëndron mbi ligjin por ligji qëndron nën këmbën e tij

Ka shumë veta që, kurdoherë nuk përballojnë vetën të vocerr, urrejnë tjetrin

Intelektuali mbytët në cektinë, mediokri në thellësi

Po deshe të mësosh fëmijën të notojë, mos e hidhë midis oqeanit

Në shpenzimet materiale të ASHAK artikulli më i shpenzueshëm janë pampersat

Shqiponjen dykrenare të zezë në sfondin e kuq e shoh ne çdo vend e skut. Vetem në zemër duket fare rrall!

Të lehtë e ka mësimdhënësi universitar të bëjë një libër në 800 faqe. Le të urdhërojë ta bëjë një punim shkencor 10 faqe të pranuar nga cenzurë akademike

Vërtetë se paraja nuk bënë lumturinë, po njeruiu ndjehet keq pa te

Gjyshi me prindin dallojnë në këte: gjyshi ka detyrë të do nipërit e prindi ti do e edukoj

32 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page