Testimi i koronavirusit duhet të përfshijë 'pothuajse të gjithë' ...


Testimi i koronavirusit duhet të përfshijë 'pothuajse të gjithë' për të ndaluar përhapjen, thotë Toni Bler

Z. Bler tha që do të arrihet një pikë ku një pjesë "shumë e madhe" e tërë popullatës testohet për koronavirus

Ish-kryeministri Toni Bler tha se Britania duhet të rritë regjimin e saj të testimit dhe të testojë "praktikisht të gjithë" për të përmirësuar koronavirusin. Ish-drejtuesi i Laburistwve tha që ishte i sigurt se Qeveria po punonte mirë për të përmirësuar virusin, por që testimi në masë ishte i nevojshëm në sulmin. Z. Bler tha që do të arrihet një pikë ku një pjesë "shumë e madhe" e tërë popullatës testohet për koronavirus.

Ai tha: "Rreziku juaj, padyshim, është kur filloni të lehtësoni bllokimin, si mund të merreni më pas me ndonjë ngjallje të sëmundjes? Kjo, natyrisht, është ajo me të cilën po merren tani në Kinë dhe Korenë e Jugut, dhe diku tjetër.

"Në qoftë se nuk e keni atë aftësinë e testimit që mund ta aplikoni në shkallë, dhe nga mënyra kur unë them testimin në masë dua të them që në të vërtetë mendoj se do të duhet të arrini në pikën ku ju keni marrë aftësinë, dhe supozoj se jemi duke u përgatitur për këtë tani, për të testuar fjalë për fjalë një pjesë shumë të madhe të tërë popullatës.

"Ju mund të keni për të bërë ato teste dy ose tre kohë të ndryshme, sepse ju duhet të gjithë kohën që të jetë në gjendje për të gjetur atë që po ndodh me sëmundjen, për të mësuar se ku, për shembull, mund të ketë një rritje ose një pikë e nxehtë e saj, dhe të marrë veprim i menjehershem."

Z. Bler tha se do të ishte "plotësisht e mundur" që Boris Johnson të drejtonte vendin nga dhoma e tij e jetesës, gjatë izolimit të koronavirusit të tij. Ai tha: "Kryeministri është në gjendje ta drejtojë këtë por është mënyra se si vendosni njerëzit më të aftë për logjistikë dhe prokurim. "Ne duhet të vendosim gjithçka që mundemi pas teknologjisë." Ish-kryeministri tha gjithashtu se çdo përgjigje duhet të jetë globale - ose ne rrezikojmë të shohim një ringjallje në virus.

27 views0 comments

Shkrimet e fundit