… të dyzetat


… të dyzetat

Fatmir Terziu

… miliona e miliona vaguj prush

zbusin ujësinë e sotme dhe bëjnë dush

sytë,

buzët,

trupin e tendosur në qiell,

pa lagen me kristale shiu

brenda një srofke të butë, të ndjeshme, të padukshme

gjithë sensorët e memorjeve,

dhe aritmetika lexon të dyzetat

duke më detyruar të shfletoj këtë Libër brenda vetes

mëngjeset,

ditët, netët, … javët, muajt, vitet…

s’qenkan gjë tjetër

vetëm një numeracion i gradëve të ndryshme në letër

si karta identiteti në kufinjtë e Jetës…

eh, më kishe thënë i shtrenjti Baba,

më kishe thënë … për hir të vërtetës!

55 views2 comments