Sytë e tu


Lirika maji

(cikël me poezi)


Nga Përparim Hysi


1. Nuk ka moshë dashuria


Nuk ka moshë dashuria

(kështu flet e shkruan një i moshuar)

Sado ardhur pleqëria,

Ende jam i dashuruar.


Shoh një sy e më"bie syri"

Shoh një buzë e buza lëng

Përparim mendja s'të hyri

Po ta bën koka "tëng!"


Se më del tym nga koka

Mendjen dot nuk e mbledh

Shkon "një miss" e tundet bota

Po mua syrin pse ma hedh?


Ende "bukën" s'e ha thatë

Ndaj dhe nisem pas asaj

Vetes hiç nuk i them"mjaft"

JU e dini ç'ndodh në maj...

2.Moj fqinjë e bukur Moj fqinjë e bukur! Të lutem, të më falësh! Nuk është e ndershme dhe nuk ka moral Ja që s'është e mundur,kur me ty përballesh Ndaj dhe sytë t'i ngul,me neps si djall.

Jo se jam djall,por kam një shpirt të brishtë Para së bukurës, unë bie në gjunjë Të lutem, mos m'u zemëro,se faj nuk kam hiç Se dhe nga mendja bëhem rrëmujë. "Fajin" e ka syri i madh dhe me bisht Tek përballemi, më duket sikur më shpon. Më bën thirrje nepsi i djalërisë Që rivjen tani, në moshë të vonë.

3.E fshehta e dashurisë

E fshehta e dashurisë është si një alfabet Që,pa ia shpjeguar kujt,lexohet Sado që këtë të fshehtë do ta mbash sekret Duket,sikur nga të gjithë shikohet. Se ndodh, që kot së koti zë e skuqesh në mjedis Sikur tek ti secili sheh një një"faj" E fshehta nuk është më e panjohur si IKS Dhe ta fshehësh dashurinë s'e ke kollaj. Sa më tepër që do që ta"mbulosh" Aq më tepër dashuria duket në"mejdan" Nuk është se është aq lehtë që të dashurosh, Por më vështirë është që ta"mbulosh me jorgan"

4.Të tregoj Të tregoj se ç'fsheh përbrenda, Nuk e bëra dot. Buzën tënde aq ma kënda Por s'e putha dot. Që s'e putha,nga ti dihet S'kam si e mohoj Por dëshira ime s'fshihet Ndaj po të tregoj. Sado ti ike larg, Unë mbeta në pritje Mu në shpirt m'u hap një plagë Veç për ty, moj mike. Ndaj dhe pres,të kthehesh prapë Të them, çfarë s'të thashë Ta shërosh këtë shpirt-plagë Me buzën-ilaç.

5. Dhe me vete bëj çudi ?!!! Pej kohësh ju kam dashur... dhe ju dua dhe tani Dhe pak me veten time,ndjej çudi! Si është e mundur që t' ju dua kaq shumë Sikur një ditë pa ty dhe më zë me shkumë? E gjeta sekretin (tani mirë e di) Ti je NËNA e fëmijëve të mi.

6. THUHET