Somalezët në Londër ndër më të prekurit nga pandemia e koronavirusit


Adam Matan OBE

Udhëheqësit e komunitetit somalez në Londër thonë se "njerëzit tanë janë ndër më të prekurit" nga pandemia e koronavirusit


Një përfaqësues i komunitetit Somalez në Mbretërinë e Bashkuar u ka bërë thirrje shkollave, këshillave dhe NHS të marrin masa që mund të lehtësojnë fatkeqësinë e mijërave, të pakicave etnike gjatë krizës së koronavirusit. Adam Matan OBE, nga Shepherd Bush në West London, po zhvillon një fushatë për të ndihmuar Somalis dhe njerëz të tjerë (BAME) të zinj dhe pakica etnike.

Komunitete të tilla përballen në mënyrë disproporcionale strehimin e mbipopulluar, perspektivat e dobëta ekonomike dhe pengesat gjuhësore.

Rrethet e Londrës Perëndimore si Ealing dhe Hammersmith dhe Fulham kanë disa nga komunitetet më të mëdha të njerëzve që janë larguar nga vendi i Afrikës Lindore që prej fillimit të luftës civile në 1991.

14 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif