top of page

SI MUND TA BESOJMË ?!


Maliq Torra

( Elegji për poetin Demir Gjergji )


Jo mor jo , s'është i vërtetë , Ky lajm kob i sa shpërndarë . Nuk ka vdekje për Poetë . Dhe të vdekur rrojnë të gjallë .


Rron Demiri , s'vdes Poeti . Nëpër vargje përcjell dritë . Çdo Poet i gjallë mbeti . Rron në sofër me Perënditë .


Jo mor jo , s'është e mundur , Dhe në gjumë s'fle Poeti ! Se Poeti njëherë ka lindur , Se mbi tokë është vet Profeti .


Demir Gjergji , o miku ynë , Unë s'të them ty lamtumirë . Jo Demir , Ti s'e mbyll synë ! Ky lajm kob si helm i pirë .


Jo moj jo , vdekje shëmtuar , S'na e merr Demirin tonë . Në qiell shpirti i ka fluturuar , Po mes nesh do rrojë gjithmonë .

25 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page