Shqipëria do të nisë tenderin e parë për termocentralet me erë në fillim të vitit 2021Turbinat me erë në pronësi të Taaleri Energia. Imazhi nga: Centrica plc


Qeveria e Shqipërisë ka në plan të thërrasë tenderin e parë për ndërtimin e termocentraleve në bregdet në shkallë të shërbimeve me erë, i cili mbështetet nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), në fillim të 2021, tha banka të martën.

Tenderi mbështetet gjithashtu nga Sekretariati Shtetëror Zviceran për Çështjet Ekonomike (SECO) me një grant në shumën prej 650,000 euro (796,400 $), tha BERZH në një deklaratë. Ankandi, i cili do të synojë 130 MW të kapacitetit total, do të shohë ofertuesit të propozojnë projekte që variojnë në madhësi nga 30 MW në 75 MW, sipas një deklarate nga Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë.

“Ne jemi të kënaqur të zgjerojmë partneritetin tonë me autoritetet shqiptare për të filluar sektorin e energjisë me erë, duke u mbështetur në përvojën e suksesshme me solarin. Ne kemi besim se tenderët transparentë dhe të përgatitur mirë për erën mund të japin çmime tërheqëse të energjisë dhe investitorë cilësorë për Shqipërinë," tha Matteo Colangeli, kreu i BERZH i Shqipërisë. BERZH ka investuar deri më tani më shumë se 1.4 miliardë euro në 104 projekte në Shqipëri.

16 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif