top of page

Shpresa është …


Shpresa është …

Nga Fatmir Terziu

Shpresa është një kristalinë e heshtur dëbore

në një natë dimri

ndërtimi ngadalë thekon nga thekja

dhe e gjithë Bota

në mëngjes

është një vend i mrekullueshëm me një qilim të bardhë.

Shpresa është rritja e besimit.

Shpresa është një akullnajë e fuqishme

lëvizja e padukshme

nga viti në vit

gdhendje nëpër shkëmb të ngurtë

dhe lehtësisht pastrimi

pa pengesë në rrugën e saj.

Shpresa është fuqi.

Shpresa është një varg malesh

i mbushur me dëborë dimri

bulëzimi i ujit javë për javë

në luginat më poshtë

me lumenj dhe përrenj të gjallë

sjellja e ushqimit

orë pas ore.

Shpresa po jep… shpresa jete.

Shresa është një buzëqeshje e madhe

e lindur në një jetë të lirë

duar të lidhura miqësisht

fjalë që ngjallen në shpirt

në qasjen më të bukur të Globit

shenjëza e lirisë,

ura e bukur e Lotit.

Shpresa është një shqiponjë.

29 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page