top of page

Shmangin burgun për 200 kg kanabisDy persona nga Melburni Endri Mancka dhe Spartak Krasniqi i kanë shpëtuar kohës së burgut pasi kamioni i tyre me lëvizje të ngadaltë tërhoqi vëmendjen e policisë, e cila gjeti në të 200 kg kanabis të freskët. Endri Mancka, 30 vjeç, i Epping, dhe Spartak Krasniqi, 31 vjeç, nga Pascoe Vale, morën urdhra korrigjimesh dy vjeçare të komunitetit me 200 orë punë të papaguara.

Mancka ishte duke vozitur dhe Krasniqi ishte pasagjeri i tij kur patrullonte policinë përgjimin e kamionit të tyre në periferi të Melbourne, menjëherë pas mesnatës në korrik, 2018.Pasi erdhën menjëherë erë kanabisi, oficerët kërkuan të shihnin pjesën e pasme të kamionit dhe zbuluan strijën e madhe, me vlerë deri në 437,000 dollarë. Mancka u pajtua që ai kishte marrë me qira automjetin, por tha se Krasniqi nuk ishte i përfshirë në asnjë prej tyre. Krasniqi i tha policisë Mancka e thirri atë duke dashur ndihmë me një detyrë dhe ai "mund ta bënte atë natën". Krasniqi tha se ai besonte se të lashtat do të ishin të vogla dhe ato ishin "në kërkim të diku për t'i hedhur ato". Ai tha se ai dhe Mancka do të merrnin 2000 dollarë për detyrën.

Gjykatësi i Gjykatës së Qarkut Mandy Fox tha që sasia e drogave të përfshira ishte një tipar "serioz" i ofenduesit. Ai dyshoi se kanabisi duhej hedhur dhe nuk u bind se të korrat ishin për një qëllim të palidhur me trafikimin.

"Ka diçka që nuk ka gjasë për të paguar 2000 dollarë për të ndihmuar në disponimin e një kulture të vlefshme të kanabisit të freskët", tha ajo të mërkurën. Gjykatësi Fox tha që burrat me origjinë shqiptare kishin histori të mira pune dhe kishin turp për sjelljen e tyre. Ata u dënuan nga një juri muajin e kaluar për posedimin e një droge të varësisë, por u pastruan nga vepra më e rëndë e trafikimit në një sasi tregtare të një droge të varësisë.

21 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page