top of page

Shkencëtarët parashikojnë datën e saktë se kur do të përfundojë kriza e koronavirusit në MB


Shkencëtarët parashikojnë datën e saktë se do të përfundojë kriza e koronavirusit në MB

Modeli parashikon që kriza Covid-19 mund të përfundojë në MB në 30 Shtator.


Shkencëtarët kanë përdorur modelim kompleks për të parashikuar datën e saktë se kur kriza e koronavirusit do të përfundojë në Mbretërinë e Bashkuar - së bashku me datat për SHBA, Itali dhe vende të tjera të goditura keq. Data do të nënkuptonte momentin kur Britania e Madhe zhvendoset në Nivelin Një në sistemin e ri të alarmit të koronavirusit - niveli më i ulët i masave të bllokimit.

Laboratori i inovacionit të Universitetit të Teknologjisë në Singapor ka parashikuar datën e saktë që Mbretëria e Bashkuar do të jetë pa Covid-19 dhe mund të hyjë në nivelin një duke përdorur parashikimet e drejtuara nga të dhënat. Ai thotë se parashikimi është 'i pasigurt' dhe mund të ndryshojë me kohën - do të thotë se është i prekshëm ndaj ndryshimeve të shkaktuara nga lehtësimi i bllokimit dhe njerëzit që shkelin rregullat.

Rregullat e tanishme në Mbretërinë e Bashkuar do të qëndrojnë në vend deri në fillim të qershorit, kur shkollat ​​në Angli mund të rihapen - me më shumë biznese, kafene dhe dyqane që hapen në korrik.

Laboratori gjithashtu ka parashikuar se kur kriza e koronavirusit do të përfundojë në vende të ndryshme të botës, raporton DailyStar. Ekspertët kanë planifikuar shkallën e vdekjeve në MB, në mënyrë që të parashikojnë se kur vendi do të jetë i lirë nga virusi (Imazhi: ddi.sutd.edu.sg) Modeli parashikon që kriza Covid-19 mund të përfundojë në MB në 30 Shtator. Dhe thotë se pandemia do të përfundojë në Sh.B.A në 11 nëntor, në Itali në 12 gusht dhe në Singapor më 19 korrik.

Një zëdhënës i Universitetit të Teknologjisë në Singapor tha: "Modeli dhe të dhënat janë të pasakta me realitetet komplekse, zhvilluese dhe heterogjene të vendeve të ndryshme.

129 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page