SHËNDETI ËSHTË PERANDOR
Trandafile Molla (Baja)

Në dhe të huaj jam duke pritur,

mbeta gjithë jetën shpresë thyer,

pres çdo ditë kaq shumë mërzitur,

nga atdheu im kokën kam kthyer.


Erdha për një jetë më të mirë,

në Itali fatin tim duke e ndjekur,

fshehtas në gji ruaj një dëshirë,

mbeti vetëm ëndërr malli i djegur.


Me zërin e shpirtit po ju flas,

kam kaq ditë që rri e heshtur,

fjala e dhimbjes zemrën plas,

shkumë e bardhë gojën ka qepur.


Ku gabuam të nxituar kaq shumë,

që dhe natyra më nuk po na don,

duke sharë e grindur edhe në gjumë,

respekt shkelëm, askush nuk dashuron.


Shpejt harruam sa e bukur është jeta,

injoruam vlerat e saj dhe dashurinë,

me gënjeshtra mbuluam të vërteta

rritëm krimin, ushqyem tradhëtinë.


Vallë kjo jetë, thua na është sosur

të lodhur, nëpër mjegull mbyllim sytë

Corona virusi që botën ka pllakosur,

njerëzinë pa mëshirë po e mbyt.


Tinguj funebre me lot janë përgjakur,

nuk është luftë, por betejë e vërtetë

ndezur gryka nga nxehtësia e përflakur,

shkrin mushkëritë dhe merrë jetë.


Nuk është luftë me ushtri për lirinë,

s'ka pushtues, as skllavopronar

Covid'19 të rrëmben gjithë krenarinë,

dhe të përcjell pa njeri deri në varr.