Sfida e një përkthyesi adoleshent(2)


Sotir Athanasi

Sfida e një përkthyesi adoleshent(2)

(Stadi "Xha Gorjo" dhe preludi

i braktisjes së . . ,Atdheut )

(Paramnezi)


Qe muaji prill. Pemët kishin çelur dhe bari ishte rritur goxha. Një grua plakë kulloste lopën këtyre djerrave. S’ishte fshatare, por qe bërë e tillë. Ajo na pa nga larg tek po vareshim tatëpjetë atij shtegu dhe i tërhoqi litarin kafshës që të shkonte në anën tjetër të asaj njomishteje joshëse.


Livadhi