top of page

…SE PËR TY, MOJ, SE PËR TY.…(e fundit fjalë, për ty, Vendlindje)


Mbi një rè fluturuar, me gjithë ëndrrat në ëndërrime vij te Ty, ku qava, qesha…

Mos m’i mbyll porta e shtigje.

Se për ty, moj, se për Ty, e lashë pas një Amerikë.

Në s’të gjej si te ËNDRRA - Do të mbytem në Shkumbin…


Dhe më pas, moj, dhe më pas…- Mos e qafsh kurrë fatin tim…

49 views1 comment

1 comentário


Prof Dr Fatmir Terziu
Prof Dr Fatmir Terziu
12 de ago. de 2022

Nuk është thjesht se fillon me anaforë (SE PËR TY, MOJ, SE PËR TY) pra që i referohet një teknike poetike në të cilën frazat, ose rreshtat e njëpasnjëshëm fillojnë me të njëjtat fjalë, por se është thjesht dhe qartë një POEZI. Poezi e modelit të njohur: ILIRIANË. Kjo majfton. Kaq mjafton, sikurse mjafton vetëm një poezi të mos ne përcjellë si shpesh një lloj "poezie" që i ngjan një litanie. Përsëritja në këtë rast mund të duket aq e thjeshtë sa që një fjalë e vetme, të jetë e gjatë sa një frazë e tërë. Duhet lexuar e rilexuar për ta kuptuar!

Curtir

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page