SAZET E DELVINËS


Ideal Serjani

SAZET E DELVINËS


Delvina u zgjua në çdo rrugicë me gërneta e "bibizane"- Jeronim de Rada.

Kupe Mehmeti e Bajram Halili kërcenin në tavolinë me gotën e ujit mbi kokë. Kush nuk i ka dëgjuar sazet e Delvinës dhe nuk ështe mahnitur. Kush nuk është joshur nga tingujt e ëmbël nga ritmet e shtruara sa melankolike, po aq dhe dominuese nga zëri magjepsës i instrumentistëve delvinjotë që ishin dhe këngëtarë, që e kishin zër