Sa shpejtë rrjedhin vitet!


HYRJE

Nga Bashkim Saliasi


Shpesh herë qëndroj dhe hedh vështrimin nga e kaluara. Mendimet më trazohen duke më çuar hera-herës në periudhën e fëmijërisë, moshën e rinisë dhe vitet e punës për kohën që kalova në fshatin e lindjes, Dobrushë.

Në mendje më vijnë çaste gëzimi e hidhërimi që tani janë mbyllur si një libër, që kërkon një mendje të freskët për t’i shfletuar dhe hedhur në letër kujtimet e rinisë dhe jetës në fshatin e lindjes.

Ardhka një ditë që ngjarjet e jetës nga e shkuara përzihen e ngatërrohen në mjegullnajën e përhimtë të kohës.

Sapo kujtoj një episod të jetës, pa kaluar shumë kohë më shfaqet një ngjarje tjetër e duke u çapitur së bashku me shoqen e jetës, Xharijen në kodrat plot diell të Linëzës me ajër të pastër kujtimet më çojnë tutje në vitet e rinisë.