top of page

RRUGË TË MBARË


RRUGË TË MBARË

NJË POEZI NGA MYSLIM MASKA

Ku shkon kështu si i verbër,

Di ku po shkel,

E di se ç’le pas, di gjë ç’do të gjesh?

Kush do t’i pijë qelqet me verë?

Ike se të pëlqen ajo që s’e njeh?

E di se rruga është jashtëzakonisht e gjatë,

Prapëseprapë ti ike…

As yt bir,

As im bir

Miliona djem e vajza s’pyesin fare!

Siç s’do t’ia dijë fara për plisat e fortë,

Gjakoset për vdekje gjersa mbin.

S’do t’ia dijë as mali miliarda ton

Që dridhet prej termetit të bëhet tjeter mal.

Ndoshta DRITA tjetër qënka e magjishme…

Nëse kështu është,

Qelqet me verë t’i pimë:

Rrugë të mbarë, o udhëtar

Që shkel dhe mbi GREMINA…

58 views3 comments

3 則留言


Shume te nderuar dhe te respektuar miqte e mi ,shkrimtari i mrekullueshem poetik,Z.ATHANASIU, Poeti dhe prozatori i mirenjohur shqiptar z. Gjergji. Nder i madh per mua

vleresimi juaj per poezine" Rruge te mbare" nga personalitete si Ju. Eshte nje e vertete e njohur qe shkrimtaret dhe poetet jane me fukarenjte e botes, dhe pse i bejne drite.Vleresimet, jane sherimet e tyre shpirterore ,,, Nderim,suksese ne krijimtarine tuaj dinjitoze.

Me shume respekt, Myslim Maska, Athine.

按讚

Kozma Gjergji
Kozma Gjergji
2022年11月18日

0

Një poezi antologjike, e freskët, origjinale për kalimin në amshim e përjetësi. Tema të tilla jo fortë të lehta për t'u rrokur e trajtuar në tërë gjerësinë e thellësinë dhe për të thënë diçka tënden, kërkojnë talent, përvojë, kulturë, mjeshtri, që poeti Myslim Maska i ka me bollëk. Është krijim që të mbetet në mend e nxit të përsiatësh.

Shumë urime i dashur mik! K.Gjergji.

按讚

sotir.mimi
sotir.mimi
2022年11月18日

Xing.

Një konceptim orgjinal i poezisë për ikjen. Këtu drama e saj ndjehet në çdo varg. Se, muzikaliteti është kthyer në kollonën zanore të një filmi ku krahasimet e sjella të drithërojnë shpirtin. Se rruga është e gjatë. Se ecet drejt së panjohurës. Se . . .Rreziqet shoqërojnë çdo hap. Por vendosmëria drejt së panjohurës, i ngjiska farës që çan mbi plisat e fortë. Që . . .Të mos i rradhisim metaforat. Urime, mikut tonë Myslim./

Xingografia/ Athinë.


按讚

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page