top of page

Rrjeti i „SafeJournalists Network“ letër Europës zyrtare
Rrjeti i „SafeJournalists Network“ i dërgoi një letër Komisionerit Evropian për Fqinjësinë dhe Zgjerimin Olivér Várhelyi, Përfaqësuesin e OSBE-së për Lirinë e Medias Teresa Ribeiro dhe Komisionerin e Këshillit të Evropës për të Drejtat e Njeriut Dunja Mijatoviç duke i thirrur ata të ushtrojnë ndikimin e autoritetit të tyre dhe të kërkojnë vendosmërisht nga Qeveria shqiptare për të parandaluar përdorimin e forcës së tepruar nga policia kundër gazetarëve dhe profesionistëve të medias dhe për të siguruar sigurinë maksimale të gazetarëve që raportojnë nga protestat, thuhet në njoftimin për shtyp.

Shtohet se letra e Rrjetit „SafeJournalists Network“ thotë se shoqatat e gazetarëve të rajonit të Ballkanit Perëndimor paralajmërojnë për përdorim të regjistruar të forcës së tepruar kundër gazetarëve, ndalime arbitrare dhe shkelje të të drejtave të tyre njerëzore.

“Rrjeti rajonal i organizatave të gazetarëve nga Bosnja dhe Hercegovina, Kroacia, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Serbia shprehën shqetësimin e tyre se, duke marrë parasysh që protestat ka të ngjarë të vazhdojnë, anëtarët e forcës policore nuk do të hezitojnë të sulmojnë gazetarët dhe profesionistë të tjerë të medias përsëri ”, thuhet në një njoftim për shtyp.

Në letrën e tij, Rrjeti i „SafeJournalists Network“ theksoi se kërkon vetëm që ligji të respektohet dhe gazetarët të lejohen të bëjnë punën e tyre pa pengesa.

8 views0 comments

留言


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page