Romani"POLAKJA" i Xhevat Mustafës


Xhevat Mustafa

Romani"POLAKJA" i Xhevat Mustafës niset të lexohet e nuk hiqet lehtë nga dora...

Recension nga Shpendi Topollaj

Seria e befasive dhe e kënaqësive për mua nga romani “POLAKJA”, në fund vitin 2017 dhe fillim vitin 2018, u shtua nga pëlqimi dhe vlerësimi i tij edhe prej publicistit, shkrimtarit dhe kritikut letrar të mirënjohur Shpend Topallaj. Analiza e tij u publikua në revistën “Fjala e lirë”, më 28 dhjetor 2017, e cila përgatitet dhe drejtohet nga Dr.Fatmir Terziu, gjithashtu i njohur prej një kohe të hershme si publicist, shkrimtar e kritik letrar si dhe më 2 janar në gazetën “Bulevard”. Mirënjohja dhe kënaqësia ime shtohen edhe nga fakti që Shpendi është ndër të parët, në mos i pari, që e ka trajtuar këtë temë qysh më 1998 po me roman, “Lotët e zambakut” dhe më vonë me "Pushkatimi". Po jua përcjell, të kujtuar nga arkivi i facebook, 10 janar 2018, me disa shkurtime, duke u kërkuar falje se përsëri është ca i gjatë dhe do tu kërkojë më shumë kohë

Të pafundme janë krimet e regjimit komunist ndaj popullit të t