Rikuperimi i lirisë është detyra kryesore e momentit pas pandemisë

Updated: Jul 7, 2020Më në fund, të Shtunën, u hapën pubet. Dhe restorante, kinema dhe berberë gjithashtu u futën në lirinë e pasbllokimit. Fanatikët e bllokimit janë duke u shfryrë, natyrisht. Ata menduan se masat që do të derdhin pijet e ngritura të shtunën në mbrëmje do të ishin një plagë në lëvizjen e duhur. Zyrtarizimi u bë i mprehtë. Qeveria tha se duhet të pimë në moderim. NHS po shqetësohet ende që departamentet A&E do të tejkalohen nga dëmtimet. Por pjesa tjetër prej nesh duhet ende të festojë këtë ditë të guximshme, sepse paraqet kthimin e disa prej lirive të rrëmbyera nga ne në fillimin e kësaj pandemie. Është e jashtëzakonshme se sa liri u mor nga ne. E drejta për të protestuar, për t'u mbledhur, për të adhuruar, madje edhe për të lënë shtëpitë tona në ditët e para. Marrëdhënia midis shtetit dhe individit u rishkruan plotësisht. Kjo nuk mund të qëndrojë. Rikuperimi i lirisë është detyra kryesore e momentit pas pandemisë. Pini ditëve që vijnë me moderimin e lirisë, ndoshta me atë përkujdesje që ndodhi të shtunën natën e lirisë së riardhur.

33 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif