top of page

Renis Hasa u përfshi për "arsye financiare"...


Renis Hasa u përfshi për "arsye financiare" pasi humbi punën dhe nuk ishte në gjendje të paguante qiranë e tij


Përkujdesësi i fermës së kanabisit si "kopshtar", i cili kishte qenë në Mbretërinë e Bashkuar në mënyrë të paligjshme për katër vjet është burgosur.


Renis Hasa pranoi se mbante një fermë kanabisi me 131 bimë në Arthur's Hill, Newcastle.


Një fermer kanabisi që punonte si "kopshtar" në një fabrikë profesionale të drogave është burgosur. Renis Hasa, 29 vjeç, një shqiptar që ishte në Mbretërinë e Bashkuar në mënyrë të paligjshme për katër vjet, mbillte bimë në një fermë të sofistikuar në West End of Newcastle. Kur policia rrethoi biznesin e kanabisit, në Croydon Road, Arthur’s Hill, ata gjetën 131 bimë që rriteshin në katër dhoma të ndara, të cilat ishin të pajisura me izolim, transformatorë, ndriçim dhe ventilim. Gjykata e Kurorës në Newcastle dëgjoi se ai u zbulua pasi policia mori një informacion dhe rrethoi pronën më 6 shkurt.

Prokurori Rachael Glover i tha gjykatës Hasa rrëfeu se ai ishte përgjegjës për përkujdesjen e bimëve dhe i priste ata një herë në ditë.

Hasa tha se biznesi i ishte afruar nga "tre meshkuj shqiptarë", të cilët i ofruan atij punën në këmbim të parave të gatshme, të cilat ai kurrë nuk i merrte, në një kohë kur ishte pa shtëpi.

Hasa, pa adresë fikse, pranoi se prodhonte kanabis dhe ai u burgos për tetë muaj dhe u paralajmërua, se ai mund të deportohet pas vuajtjes së dënimit. Gjykatësi Tim Gittins i tha z Hasa: "Megjithëse roli juaj ishte i kufizuar në kopshtari, përkujdesje dhe ujitje të bimëve, ai ishte një pjesë thelbësore e një ngritjeje serioze, profesionale". Jonathan Pigford, duke e lehtësuar dënimin, tha se Hasa u përfshi për "arsye financiare" pasi humbi punën dhe nuk ishte në gjendje të paguante qiranë e tij. Z. Pigford tha që Hasa, i cili nuk ka dënime të tjera të regjistruara në Mbretërinë e Bashkuar, ka një prapavijë të mirë familjare "dhe një" etikë pune shumë të mirë ".

84 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page