top of page

Rasti për liri duhet të bëhet - tani“Pra, tani ne e dimë se çfarë po e bën bllokimin e shoqërisë britanike”, shkruan i mirënjohuri i medias Brendan O’Neill. “Nuk është nevoja për të mbrojtur NHS, që të mos përfshihen nga rastet e Covid, siç na u tha për herë të parë”, sqaron ai se “Në fund të fundit, NHS nuk është kapërcyer nga distanca dhe akoma bllokimi vazhdon”. Sipas tij nuk janë fakte dhe arsye më këto, që sjellin dhe sollën bllokimin.

Brendan sqaron se “Studime të shumta parashikojnë vështirësi ekonomike, sëmundje të shëndetit dhe madje edhe vdekje të tepërta nga bllokimi”. Dhe bllokimi megjithatë, vazhdon. Jo, bllokimi jeton, sepse elitat nuk na besojnë.

Autori është mjaft kritik dhe thotë “Qoftë Boris Johnson, apo kritikët e tij, ata na shohin si krijesa të pamatura, bartëse të sëmundjeve shkatërruese, të cilët kërkojnë udhëzime dhe udhëzime të vazhdueshme për të na mbajtur në rregull. Kjo është arsyeja, pse pati një shkrirje të tillë kur Boris la të kuptohej për një lehtësim shumë të butë të bllokimit: sepse i madhi dhe i miri mendojnë se do të bëhemi kafshistë në mungesë të kufizimeve të rënda për lirinë tonë.” Sipas tij tashmë “Bllokimi gjithnjë e më shumë duket politik, jo shkencor, dhe për këtë arsye meriton një reagim politik”. “Rasti për liri duhet të bëhet - tani”, thotë Brendan O’Neill, drejtuesi dhe botuesi i një prej mediave të pavarura britanike “Spiked”.

24 views0 comments

ความคิดเห็น


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page