top of page

QILIMI i LEHONËS


Ildije Xhemali

Një relike të çmuar sa një jetë Nëna ma dha si prikë në pajë "Mbaje bijë, se dheu s'më tret Gëzimi t' mbuloft' n' ditën e bardhë"


Lehon' ish, mbështjellë me at' qilim N' udhën e vështir' si muhexhire N' grykat e maleve me plot thëllim Në udhët e shpresës për shpëtim


Dhjetra vjeçar, ai qilim Çamërie Bashkuar bashkë: qëndres' e jetë Trokitje kujtese e viteve tutje Thur t'sotmen e t' djeshmen n' kujtes'


Lindi nëna dhe djem të tjerë U këndoi ninulla, këngë trimërie Me gjuhën e ëmbël "Gluhë perëndie" I burrëroi me afshin "Dashuri Çamërie"


Sa herë e shoh unë shuaj mall Për të parët e mi, xhevahir të rrall' Për atë truall, flori e strall Me begati në dimër e në behar!

Tetor 2020

26 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page