Qëndro në shtëpi. Mbroni NHS. Ruaj jetën.
Mbrëmë kam njoftuar se Anglia do të shkojë në një bllokim kombëtar duke filluar që nesër. Do të thotë qeveria edhe një herë po ju udhëzon të qëndroni në shtëpi.

Përderisa nuk ka dyshim që përpjekjet tona kolektive kishin punuar në luftimin e variantit të vjetër të virusit, ky variant i ri konfirmohet të jetë ndërmjet 50% dhe 70% më i transmetueshëm.

Vetëm në javën e fundit kemi parë vdekje të trishtueshme me 20% dhe numri i pacientëve Covid vetëm në spitalet angleze rritet me gati një të tretën, në pothuajse 27,000.

Dhe dje Zyrtarët Kryesorë Mjekësorë të Mbretërisë së Bashkuar këshilluan që vendi duhet të kalojë në nivelin e alarmit 5, që do të thotë se nëse nuk ndërmerret veprim, kapaciteti i NHS mund të mbingarkohet brenda 21 ditësh.

Me pjesën më të madhe të vendit tashmë nën masa ekstreme, është e qartë se ne duhet të bëjmë më shumë, së bashku, për të vënë nën kontroll këtë variant të ri ndërsa vaksinat tona të mbarojnë.


Detajet e plota të bllokimit kombëtar dhe çfarë mund dhe nuk mund të bësh janë në dispozicion në gov.uk/coronavirus.


Udhëzimi Kombëtar i Bllokimit

Sigurisht që ekziston një ndryshim i madh krahasuar me vitin e kaluar. Tani po përgatisim programin më të madh të vaksinimit në historinë tonë.

Deri më tani, ne në Mbretërinë e Bashkuar kemi vaksinuar më shumë njerëz sesa pjesa tjetër e Evropës së bashku.

Dhe me mbërritjen e kësaj jave të vaksinës së Universitetit Oxford / AstraZeneca të Mbretërisë së Bashkuar, ritmi i vaksinimit po përshpejtohet.

Do të thotë që në mes të shkurtit, nëse gjërat shkojnë mirë, ne presim që të kemi ofruar dozën e parë të vaksinës për të gjithë në të katër grupet kryesore me përparësi.

Dhe sigurisht, nëse të gjithë luajnë rolin e tyre duke ndjekur rregullat, kjo përfundimisht do të na lejojë të heqim shumë nga kufizimet që kemi duruar për kaq gjatë.

Javët në vazhdim do të jenë më të vështirat akoma, por vërtet besoj se po hyjmë në fazën e fundit të luftës.

Sepse me çdo goditje që na futet në krahë, ne jemi duke anuar shanset kundër Covid dhe në favor të popullit britanik.

Por tani për tani, kam frikë, duhet edhe një herë:

Qëndro ne shtepi. Mbroni NHS. Shpëtoni jetë.


Faleminderit,