PUNË M... TË SHKRUASH POEZI ME ULËRIMA


Thani Naqo

PUNË MUTI TË SHKRUASH POEZI ME ULËRIMA

ulërijnë yjet

ulërijnë ujqërit,

edhe malet

ulërijnë pemët

zgërdhihen hijenat

përqeshin bretkosat në pellgjet e qelbura

u ngjirën bilbilat dhe gërvishtin netët

rosat dredhin bishtin

rosakët shkulin lafshat

pikojnë glasa mbi makina

detet vjellin peshq të ngordhur

ofshajnë ferrat

turfëllojnë lumenjtë

shkroftijnë kuajt e tredhur

fiu-fiu fryn veriu

blegërijnë dhitë përmbi gërmadha

kakërdhiçka si ulliçka

përmjerin retë

shkërmoqen trendafilat

fryhen brekushet

zgjidhen ushkuret

skërmiten minjtë

kostum me shumë xhepa

nxe tërë paratë e botës

edhe grataçiela

edhe limuzina

këmbët dalin të parat nga makinat

ik pirdhu

meshkujt vdesin nga prostati

femrat vyshken nga marazi

plasi dimri nga vapa

fiu-fiu fryn veriu

hajde,

ç'vete hajde,

hajde të lozim me shugje

pijmë raki

piperka turshi

përpëliten cironkat e thata

pastërma me mish njëqelizori

turshi të ngopura me kripë deti

varja prostatit

hajde të shkruajmë vjersha patriotike

e dashur vendlindje