top of page

PUBLICISTI PENËDRITË

Updated: May 15
PUBLICISTI PENËDRITË

Kushtuar publicistit FRAN GJOKA


DY POEZI NGA MEVLUD BUCIIshull Lezha

Të rriti ty,

Me fllad deti

Si lis i tokës,

Nëna të dha gji

Si pëllumb shkrepi

Te kulla e Gjokës.

2.

Drit e shpresë

Zë i zemrës

Të kumbojnë

Plot mirësi

Me forcë

Të granitit

Jehonë e këngës

Për arsim

Dituri.

3.

Që në vitet

Fëminore

Të këndoi

Emri yt,

N`blerim kunore

Si fajkoi

Ndër bedena.


4.

Emri yt

Blerim arsimi

Uragan për dituri,

Lart u ngrit

Me përkushtim

Zë human

Fatbardhësi.

5.

Lart u ngrit

Me përkushtim

Zë human

Dritë-dituri

Vepra ndrit

Nga dritësimi

Zë- liri.

6.

Vepra të ndrit

Nga puna e pena,

Rrezatim,

O petrit

Ballëfurtuna

Të gëlon zemra

Përkushtim.


7.

O petrit

Ballëfurtuna

Të gëlon zemra

Lartëson vlera

Ti bëfsh dritë

Sa Korabi

E sa Runja

E qindra pranvera.

8.

Ti bëfsh dritë

Sa Korabi,

Sa Runja

E sa Bena,

Fran Gjoka

Me meritë

Dallgë –puna

Të këndon pena.

9.

Fran Gjoka

Me meritë

Dallgë-puna

Rrit në bedena

Dritë-shpirt

Në furtuna

Të ndriçon zemra.

10.

S`të mposhti lloha

Asnjë kurth

Prapa shpine,

Ti çan stuhi

Në ballë të ka koha

O bir Jutbine.

11.

Blerim jete

Ti ngre vlera,

Mjeshtër pene

Me musht zemre,

Pëllumb bjeshke.


12.

Sua trimi,

Gen diturie,

O Fran Gjoka

Emër-fisnikërie.


DUKE PARË


Shoh vendlindjen e praruar,

Livadhe të gjelbëruar,

Pemët plot blerime

Farefisin në gëzime.


Shoqërinë e mirësinë

Arat plot me bimë,

Të bukurin zall e shoh

Pllaja,kodrën që më ngroh.


Shoh Runjën e blertë

Shkrepat dhe retë,

Lisat,pishat shkurret,

Shtigjet shpate gurët,


Mezhda e lëndinë

Zogjtë që cicërijnë,

Majat me dëborë

Kullat me bedena,


Ku kryet ngre Runja e Bena.

Shqipet nalt në re

Dasmat plot hare,


Përrenj,dëllinja e kodër

Ku gjëmon një lodër,

Pemët e mbjella,

Kullat si kështjella,


Pëllumba e thëllëza,

Çuka brinja,gërxhe,

Vendet e shenjtëruara.


Ortakët e pleqnisë,

Lahuta e fyelli ,çiftelinë,

Tufat me blegërima.


Lumin tim Murrë,

Krua zall e gurrë,

Qengjat kecërit dhitë,

Tokën shkrepa e bar

Dhe s`ngopem duke parë….

20 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page