Pse Berisha...


Pse Berisha nuk mundi të shkojë në Strasburg për të mbrojtur UÇK-në?

Nga Enver Bytyçi

Si sot dhjete vite më parë, më 24 janar 2011, në Strasburg të Francës u mblodh Këshilli i Europës për të shqyrtuar atë që quhej "Raporti i senatorit zviceran dhe anëtarit të Asamblesë së Këshillit të Europës, Dick Marty", me akuzat e tij për Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, ku bënin pjesë edhe akuza për vrasjen e serbëve dhe transplantimin e organeve të tyre.

Në atë raport ishte folur jo vetëm për veprimtarinë e UÇK-së në territorin e Kosovës, por edhe në atë të Shqipërisë. Shtëpia e Verdhë në fshatin Gur Bardhë të Burrelit u bë mit i kësaj fabule të sajuar qëllimisht që t'i vihej në ndihmë Serbisë për t'u rehabilituar për krimet kundër njerëzimit dhe masakrat e panumërta të saj kundër shqiptarëve në Kosovë.

Në atë mbledhje ishte përgatitur të shkonte gjithashtu kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha. Gati një muaj më parë ai kishte ngarkuar një grup pune për të bërë ekspertizën e zhvillimit të ngjarjeve dhe të shpifjeve të Dick Marty-it. Në atë ekspertizë ishte dhënë përgjigje gati e shteruar për sa diskutohej në Këshillin e Europës dhe argumentet e zotit Berisha do të shërbenin si ndihmë e jashtëzakonshme për të qartësuar të vërtetën e shtrembëruar nga një senator zviceran i shërbyer me dosjet e Prokurorit Special të Serbisë.

Pavarësisht përgatitjeve, p