Poezi në shtegtim


  Tefta Sala

  Nga Tefta Sala


  Poezi në shtegtim

  ***

  Sa larg dhe afër janë dy ndjenja. Të lidhura bashkë në një prangë. Kur njëra zë e bëhet bishë tjetra struket nën frikën e thatë.

  Sa larg dhe afër janë dy ndjenja. Njëra shpirtbutë e tjetra shpirtzjarr. Kur njëra thyen qetesinë e “shthurur” tjetra ndien dhimbje në shpirtin e saj.

  Të ndryshme janë të dyja në etje. Njëra llupse e tjetra anoreksike e paaftë. Kur bëhet fjalë për pushtet. Urrejtja e tyre bëhet urë me fat.

  ***

  Dimër me flokë prej ere. Plot melankoli gri, e sy të vrenjtur si një plak prej veriu me nje shkop te fuqishëm rrebeshesh.

  #Tefta #Sala

  14 views

  Shkrimet e fundit