top of page

PiramidaFatmir Terziu


I vikas zbrazëtisë. Pasthirma

e zbrazët shëtit në murin e saj të padukshmërisë

e largët,

e afërt,

me naivitetin e ngjashëm me të menduarit se ndihmon të gjitha plagët.


E vlerësoj zbrazëtinë,

dhe përpjekjet e saj për t'i bërë gjërat të ndihen mirë

ashtu si dëshiron të më mbajë ngrohtë

ditën me një batanije që shpon brinjën time të ftohtë,

natën si një trup i kotë…

… dhe habitem i zbrazur nga kjo Botë

si më mbron nga dielli që shkrin akuj dhe dëborë

në më më shumë se 28 mijë kilometra katrorë?!


I vikas zbrazëtisë,

natës, po aq sa dhe ditës,

aty ku qëndron burimi im i vetëm i dritës.


Dhe nganjëherë e ftoj vetminë kur ndihem pafuqishëm mbi lotët e mi,

përtej lodhjes,

përtej aritmikës

duke menduar se do t'i përmirësojë gjërat, duke mos e harruar ironinë përreth

ku po më shpie kjo zbrazëti e harruar

dhe sapo e ndjej,

gjithmonë replikon një ikje e gabuar.


Por e vlerësoj praninë e saj

sepse zbrazëtia është batanija e padukshme

më mbron prej të ftohtit,

më ndan frikacakun prej frikës

është kjo shenjëz e trazuar e mot-motit

dhe ombrella e errësirës.


Ndaj më këshillon me retorikë: „Je ndjerë vetëm?“

E unë e pyes pa frikë: „Si?“

Zbrazëtia më përgjigjet prerë: „si në Shqipëri!“


… dhe habitem sërish si ndonjë i shastisur nga ajo Botë,

si më mbron zbrazëtia nga Dielli që shkrin akuj dhe dëborë

në më më shumë se 28 mijë kilometra katrorë?!

9 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page