top of page

Peticion: PCR për covid për udhëtimet...


Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar të sigurojë teste falas të PCR për covid për udhëtimet


„Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar të sigurojë teste falas të PCR për covid për udhëtimet“ është Peticioni i radhës që e.change.org ka organizuar këto ditë. Sipas njofimit të këtij Peticioni, thuhet se „32,870 kanë nënshkruar peticionin e Neill Farkhondeh.“ Organizatori kërkon që të „Nënshkruani tani me një klikim“.

Si sqarohet ky Peticion nga organizatorët?

Nëse punoni për një kompani ajrore, në një aeroport ose në ndonjë industri të lidhur me aviacionin dhe dëshironi të bëni diçka për të siguruar punën tuaj, atëherë nënshkruani këtë peticion. Nëse doni të shkoni me pushime këtë vit ose të merrni familjen tuaj me pushime këtë vit pa pasur nevojë të paguani qindra paund në testimin e Covid, atëherë nënshkruani këtë peticion.

Në dymbëdhjetë muajt e fundit, testimi i PCR Covid është bërë një industri shumë milionëshe. Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar ka ndaluar ofrimin e testeve falas të PCR për publikun e gjerë, ato janë në dispozicion vetëm për punonjësit e vijës së parë. Nëse jeni duke udhëtuar jashtë vendit do t'ju duhet një test para se të niseni, një test para se të ktheheni (i marrë në vendin ku udhëtoni) dhe së paku një provë ditën e dytë pas kthimit në MB, në varësi të vendit ku keni qenë mund t'ju duhet të bëni edhe më shumë teste. Kostoja mesatare për testimin për person për udhëtim është 236 £. Një familje prej katër personash zakonisht do të duhet të paguajë gati 1.000 paund për testim në mënyrë që të marrë një udhëtim jashtë vendit. Në të njëjtën kohë, pushimet e brendshme në Mbretërinë e Bashkuar kanë parë një rritje të mprehtë të çmimeve për shkak të kërkesës, që do të thotë se pushimet brenda ose jashtë vendit tani janë shumë të shtrenjta. Për të rritur sektorin e aviacionit dhe udhëtimit, qeveria duhet të ofrojë teste PCR falas ose me zbritje të madhe, në mënyrë që çdokush të mund të udhëtojë jashtë vendit për një çmim të drejtë.

Rimëkëmbja e sektorit të udhëtimit pritet të jetë shumë e ngadaltë. Pavarësisht se lejohen të udhëtojnë, shumë nuk mund të përballojnë kostot shtesë. Kjo jo vetëm që do të thotë të mos jesh në gjendje të udhëtosh jashtë vendit për shumë, do të thotë më shumë shkurtime dhe ulje të pagave për stafin e linjave ajrore dhe aeroporteve. Qeveria duhet të ndërhyjë tani dhe t'i japë këtij sektori mbështetjen e nevojshme për të ndihmuar në ruajtjen e vendeve të punës dhe t'u japë njerëzve një shans për të udhëtuar.


8 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page