top of page

Pesë punëtorë të autobusëve TfL kanë vdekur nga Covid-19


Koronavirus në Londër: Pesë punëtorë të autobusëve TfL kanë vdekur nga Covid-19

Një sindikatë (Trade Union) e ka quajtur një tragjedi të tmerrshme


Pesë punëtorë të autobusëve në Londër kanë vdekur tani me Covid-19, sipas një trade union. Sindikata tha se vdekjet ishin një "tragjedi e tmerrshme". Ende nuk dihet nëse punëtorët ishin punëtorë të vijës së përparme që drejtonin autobusët, apo punonin prapa skenave. Unite tha se sindikata ka punuar me TfL për të siguruar sigurinë e shoferëve - dhe të pasagjerëve. Transporti për Londrën tha që ata janë jashtëzakonisht të trishtuar kur dëgjojnë për kalimin e fundit të kolegëve të tyre. Një zëdhënës gjithashtu tha se rrjeti i transportit supozohej të ishte vetëm për punëtorët kritikë.


'Shumë trishtuese'


Gareth Poëell, drejtori menaxhues i TfL për transportin në sipërfaqe, tha: "Ne kemi qenë jashtëzakonisht të trishtuar kur dëgjuam për kalimin e fundit të kolegëve tanë në industrinë e autobusëve. Mendimet tona janë me familjet dhe miqtë e tyre dhe ne u kemi ofruar kompanive të autobusëve për të cilët ata punuan çdo mbështetje të mundshme.

"Siguria e stafit dhe klientëve tanë është përparësia jonë absolute dhe ne kemi qenë duke punuar ngushtë me kompanitë e autobusëve, kryetarin e bashkisë dhe Unite për të zbatuar një sërë ndryshimesh dhe përmirësimesh për të mbajtur rrjetin e autobusëve dhe garazhet të sigurt për ata që operojnë dhe përdorin atë, në përputhje me këshillat e Shëndetit Publik në Angli.

"Mesazhi ynë i qartë për Londinezët është i thjeshtë - rrjeti i transportit është vetëm për punëtorët kritikë që duhet të bëjnë udhëtime absolutisht thelbësore. Ju lutemi, të gjithë të tjerët, qëndroni në shtëpi, mos udhëtoni dhe shpëtoni jetë."

59 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page