top of page

Pesë gjëra që duhet të ndodhin para se shkollat mund të rihapen


Pesë gjëra që duhet të ndodhin para se shkollat mund të rihapen


"Sigurisht, nuk dua asgjë më shumë sesa t'i shoh shkollat mbrapa, t'i kthej ato në normale, sigurohuni që fëmijët janë ulur përreth, duke mësuar dhe duke përjetuar gëzimin e të qenurit në shkollë."

(Sekretari i Arsimit Gavin Williamson)Sekretari i Arsimit Gavin Williamson ka përshkruar pesë gjërat që duhet të ndodhin përpara se shkollat në Mbretërinë e Bashkuar të jenë në gjendje të rihapen. Ministrat e shkollave në Uells, Skoci dhe Irlandën e Veriut do të marrin vendimet e tyre kur të hapen shkollat në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar. Z. Williamson tha: ‘Këto janë kohë sfiduese për të gjithë ne dhe secili prej nesh ka një rol për të luajtur në luftimin e këtij virusi.’ Z. Williamson falënderoi ata në sektorin e arsimit për mbajtjen e shkollave dhe çerdheve të hapura për fëmijët që ende duhet të shkojnë në shkollë.


Duke folur rreth pesë pikave që duhet të përmbushen para se shkollat të mund të rihapen, Z. Williamson tha:

· “Së pari ne duhet të mbrojmë aftësinë e NHS për të përballuar, dhe të jemi të sigurt se mund të vazhdojë të sigurojë kujdes kritik dhe trajtim specialist menjëherë në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar.

· “Së dyti, duhet të shohim që niveli i vdekjeve ditore nga koronavirusi po bie.

· “Së treti, duhet të kemi të dhëna të besueshme që tregojnë se shkalla e infeksionit po zvogëlohet në nivele të menaxhueshme.

· “Së katërti, duhet të jemi të sigurt se kapaciteti i testimit dhe PPE është duke u menaxhuar, me furnizim në gjendje të përmbushë, jo vetëm kërkesën e sotme, por kërkesën në të ardhmen.

· “Dhe e pesta, dhe mbase më thelbësore, duhet të jemi të sigurt se çdo ndryshim që bëjmë nuk do të rrezikojë një kulm të dytë të infeksioneve.

30 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page