top of page

Pemë të padukshme


Gëzuar 2023 !


1.

Hëna e vjetër na tha lamtumirë,

Bota shijoi largimin e saj...

mbërriti dielli i ri..!

…pas shenjave me fushekzjarrë…


2.

Dhe lotët,

që derdhët në vitin 2022

ujisin farat e shpresës,

dashurisë,

dhe vetë shërimi

që keni ujdisë

për një tjetër udhëtim të ri.


3.

Pemë të padukshme


Shfrytëzo fuqinë e bërthamës duke përshkruar atë që sheh në proces statuja prej guri e rrethuara nga objekte të panjohura. Ajo më tregoi për pemët e padukshme, pastaj më tha se si mund të krijojë një univers. Dhe gjithçka që i nevojitet është një lëvizje me trilion mijë gradë. Dhe u luta.

Dhe e pashë… e pashë…

E ndoqa duke shtrembëruar vijën kohore. E ndoqa duke zënë vend tek arkitekti i madh. Dhe e pashë bashkë me shkëlqimin relativ të qiellit.

Dhe aty mbeta. Mbeta tek mprehtësia krahasuese mes artistëve. E aty kuptova. Kuptova se nëse ende adhuroni paratë, mendoj se jeni pa Zot.

Gjithmone kujto.

Është axhenda e saj.

Pa korrupsion, as shkatërrim, as buxhet, sepse politika dhe dëshmitë e rreme nxjerrin më të keqen nga unë.

Duke luftuar me hijen time pa mbulim mediatik.

Thashë: Shiko se nuk e dua. Unë jam parë rrallë në publik. Udhëzimet bazë. Provoni gjetjet e mia kryesore nganjëherë dyfishoj shkrimin ndërsa hartoj një stil të ri rimimi. Unë shoh të gjitha lëvizjet e tyre.

Unë nuk mund të jetoj me të njëjtën përrallë nga e kaluara.

Pra, çfarë do të bëhem?

Foleja e rrjetës së merimangës është tjerrë. Pema është e padukshme. Dhe unë e mbroj me aliazhe të reja në vitin 2023.

Të gjithë këta poetë nuk thonë asgjë?

Në fakt, ato nuk kanë asnjë funksion përbërës. Kjo poezi është një rrugë alternative. Dikur thërrisja emra, por është luajtur.

Ki durim!

Ajo do t'ju japë verifikim për vëzhgimin e spektrit infra të kuq të stacionit të saj hapësinor përpara se të bëni një pushim.

Unë kam nevojë që ju t'i listoni dhe emërtoni ato.

Kjo është nga zemra ime.

Dëgjimi i Mozartit në hapësirë ka pjesë të panjohura lundruese që krijojnë art të panjohur. Të jesh kaq i qëndrueshëm është një sëmundje e vazhdueshme shkrimi me bindje që ajo i bëri të gjitha këto parashikime, unë thjesht po dokumentoj atë që kam parë.

Atë që nuk më kanë detyruar për ta parë!

Lirinë e shkrimit! Shkrimin e vërtetë, që do ta dëshiroja tek të gjithë ata shkrimtarë dhe poetë, natyrisht që janë të tillë vërtetë.

28 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page