Pasaportat e vaksinave po shpejtohen për të lehtësuar udhëtimet e huaja
Zyrtarët qeveritarë po shpejtojnë për "pasaportat e vaksinave" që do t'i lejojnë udhëtarët të shmangin testet e karantinës dhe të kushtueshme kur hyjnë në vendet e tjera këtë verë. Shpresohet që çertifikatat që vërtetojnë se britanikët janë vaksinuar kundër Covid-19 mund të jenë gati të lëshohen deri më 17 maj, data më e hershme që pushimet e huaja mund të legalizohen përsëri nën kushtet e hartës rrugore të qeverisë jashtë bllokimit.

Ata do t'u mundësojnë turistëve të hyjnë në dhjetëra vende duke përfshirë destinacione të njohura si Spanja, Portugalia, Qiproja, Kroacia, Turqia, Greqia dhe Izraeli që kanë treguar se pushuesit që mund të provojnë se janë vaksinuar do të jenë të mirëpritur. Sidoqoftë, udhëtarëve mund t'u duhet ende t'i nënshtrohen karantinës dhe testeve për kthim, në varësi të statusit të "semaforit" të vendit të vizituar.


Pasaportat mund të jenë në formë fizike ose dixhitale. Fokusi fillestar do të jetë në sigurimin e tyre për njerëzit që duhet të udhëtojnë për punë ose shkollim, por ato gjithashtu mund të përdoren nga pushuesit. Zyrtarët qeveritarë informuan dje drejtuesit e industrisë së udhëtimeve rreth "përparësisë" që u jepet planeve të certifikimit të vaksinave.

Sipas Daily Telegraph, një zyrtar tha: “Ne synojmë t'u japim njerëzve aftësinë për të provuar statusin e tyre të vaksinës deri në kohën kur rinisin udhëtimet ndërkombëtare, kur vendet e tjera e kërkojnë atë. Më e hershmja që do të rifillojë është 17 maj. "

Do të ketë lehtësim të madh në industritë e turizmit në Evropën Jugore që një numër i madh i prodhuesve britanikë të pushimeve do të jenë në gjendje të bëjnë rrugën e tyre drejt vendpushimeve popullore pa kufizime të mëdha.

Ministri i turizmit i Spanjës, Fernando Valdés tha për Sky News sot: "Ne jemi të dëshpëruar t'ju mirëpresim këtë verë. Unë mendoj se do të jemi gati këtu në Spanjë dhe gjithashtu mendojmë se gjërat në skemën e vaksinimit në Mbretërinë e Bashkuar po shkojnë mjaft mirë. Kështu që, shpresojmë që këtë verë të shohim rinisjen e pushimeve. ”

45 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif