top of page

Partiturë dimni...


Ledri Kurti - Kraja

Partiturë dimni...

Skena e filarmonisë,

pâ partiturë , ka mbetë!

Pse, koha âsht gandue,

partitura, grisë,

e notat, tretë!

Ndoshta,

kaperdî janë,

prej têjash,

drúni a teshash,

e shija,

âsht mberthye,

n'mungesë...!

Çka dreqin me e bâ,

kte partiturë,

qe mjerisht,

veç dimnon,

e gulçon...

mbi fletë t'mykyna

o t'grisuna?

Që zhurmon,

e humbon

pa ngjyrë...

veç n'tinguj t'shkyem?

Çka dreqin me e bâ,

kët' partiturë,

me kohë cerbere,

përsrítshëm,

çakordue,

n'dimën ndjesish,

me shije t'zymtë,

qe t'zhytë

n'heshtim...?

55 views1 comment

1 Comment


Fatmir Terziu:

Poezia e Ledrit është një poezi me „mornica“ filozofike në tërë mirësinë e saj: gjuhë, stil, varg dhe tërë procesi i saj didakt. Është një dihamë shpirti në të gjithë aspektualitetin dhe mesazhin e saj.

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page