PAGJUMËSI

Updated: Nov 24, 2019

Marianne Craig Moore (15 nëntor 1887 - 5 shkurt 1972) ishte një poete, kritike, përkthyese dhe redaktore moderniste amerikane. Poezia e saj shënohet për risi zyrtare, diktim të saktë, ironi dhe zgjuarsi...PAGJUMËSI


Mendja ime nuk ndalet

për të grumbulluar mbeturina

të cilët pushtojnë

poezinë time

universin tim

dhe s'më lenë

të fle gjumë

Si i bëhet

për t’i shuar

për të larë mendjen

dhe t'i kthehet paqes?

Ai nuk mund të qajë

as të lutet

madje as ti.

Është koha për të emigruar

të ngatërrohem me tokën

dhe të shpërbëhem.

Përktheu: Faslli Haliti

Faslli Haliti

#Haliti #faslli

20 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif