top of page

PërvojëAstrit Lulushi


Dua të shkruaj

Kam frikë, por

Përvoja më jep guxim,

“Shkruaj!”, më thotë,

Dhe dëgjoj krismën,

Ndeshja fillon.

Në fakt nuk është lojë,

Është fillimi i shkrimit,

Pena përballë letrës,

Betejë pa kundërshtarë,

Nisur nga asgjë në mendje.

Pse e nënvlerësojmë veten?

Përvoja, që duke jetuar fitohet,

Mjafton për të shkruar,

Ajo duhet risjellë

Për t’u kuptuar nga të tjerë

Dhe nga ata që nuk lexojnë.

Kjo ngjan me teori komploti,

Siç është jeta pa përvojë,

As gjallë, as vdekur, ose

Që papritur shuhet.

22 views0 comments

Comentários


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page