top of page

Përdorimi i telefonit tuaj celular ndërsa jeni në BE pas 1 Janarit 2021
Nga 1 janari, garancia e telefonit celular pa lëvizur në të gjithë BE, Islandë, Lihtenshtajn dhe Norvegji do të marrë fund. Qeveria këshillon udhëtarët në ato vende të kontrollohen me operatorin e tyre të telefonit për të mësuar në lidhje me çdo tarifë roaming. Disa operatorë celularë - Three, EE, O2 dhe Vodafone - kanë thënë se nuk kanë plane aktuale për të ndryshuar politikat e tyre të roamingut vitin e ardhshëm.

Ndërkohë, qeveria ka ligjëruar për të mbrojtur britanikët nga gjobat e papritura nga 1 janari, me një kufizim prej 45 £ në muaj për tarifat e përdorimit të të dhënave celulare ndërsa ndodhen jashtë vendit. Kjo do të thotë që britanikët nuk mund të vazhdojnë të përdorin shërbimet e të dhënave celulare kur roaming nëse nuk zgjedhin në mënyrë aktive të vazhdojnë shpenzimet.

Legjislacioni gjithashtu siguron që konsumatorët do të vazhdojnë të marrin paralajmërime kur ata përdorin 80% dhe 100% të të dhënave. Operatorët mobil gjithashtu duhet të sigurojnë që ata të vazhdojnë të bëjnë të disponueshëm informacionin për klientët e tyre në Irlandën e Veriut se si të shmangin roamingun pa dashje në rajonet kufitare nga 1 janari. Operatorëve do t'u kërkohet të ndërmarrin hapa të arsyeshëm për të mbrojtur klientët e tyre nga pagesa e tarifave të roamingut për qasje të paqëllimtë në shërbimet e roamingut.

38 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page