Për të dhënë përgjigje disa pyetjeveZyba Hysa

NËSE DO MË PYESIN LEXUESIT PËR ROMANIN HISTORIK: "BESA” (GJERGJ KASTRIOTI, SKËNDERBEU - MISIONARI I FUNDIT I KRISHTËRIMIT) DO T'I JEPJA KETO PERGJIGJE:

1. Çfarë u nxiti të shkruani një libër historik për Gjergj Kastriotin - Skënderbenë?

- Për të gjetur përgjigjen, se pse kombi ynë është ndarë në pjesë dhe pse në këto pjesë, shqiptarët mbledhim veç thërrimet që lënë të pa pjesët, se çfarëdo pune të ndershme të bësh në atdheun tim, organizimi i shtetit është në mënyrë të atillë, që s’të lë të ngresh kokën, aq më shumë të bëhesh dikushi jashtë lidhjev