top of page

Për më keq


Për më keq

Fatmir Terziu


Forca na ka rënë në gjunjë,

besimi na ka helmuar,

etja për pushtet na bëri të dobët,

të varur nga korrupsioni.


Sepse u braktisën ata që dëshironin

një të ardhme shpresëdhënëse.


Dhe në sofrën e shtruar gati

ulen:


të ftuar e të paftuar,

të heshtur e të maskuar,

të shtirur e të kamufluar,

të mekur e të hutuar…


dhe nesër:


prapë do të themi gabuam me këto zgjedhje

na shkoi pa u menduar mirë për dreq

akoma, e akoma më keq…


Forca na ka rënë në gjunjë,

besimi na ka helmuar,

një ndjesi dridhjeje,

këmbët e bukura dhe të vogla të gjata kërcejnë lart,

në tavan,

duke pritur errësirën e mbuluar,

në mënyrë që të gjuajnë dëmtuesit e vegjël,

me një rrjetë rezistente.


U kap pyesin sytë?

U realizua…


Dhe mendja fluturon…ikën

arratiset e vetmuar

Sepse i braktisim ende ata që dëshironin

një të ardhme shpresëdhënëse.

80 views2 comments

2 Comments


Dhimiter Xhoga
Dhimiter Xhoga
Mar 13, 2021

Me te lumte i nderuari Fatmir Teziu, me kete Fjale poetike, *skice* po e quaj, per problemin qe trajtoni, qe eshte me problematiku i kohes qe jetojme. Them kopetentet..te mos ndrejne duart deri ne fund, terheqien nga e verteta, eshte URTPi i Kohes. Jueve ju pergezoj sa prashtroni me kete*Fjale poetike*.

Like

buzonadire
buzonadire
Mar 12, 2021

Një poezi që tregon për pasojat psikologjike të përsëritjes së përjetshme, prej zërit të padëgjuar të vetëdijes sonë. E sjellë me dhimbje ndaj një realiteti te hidhur te tejzgjatur! Suksese z. Fatmir Terziu!


Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page