top of page

O MOJ VLORË! E BUKURA VLORË!


Përparim Hysi

O  MOJ VLORË! E BUKURA   VLORË!          Për DITËN  E  PAVARËSISË                   (poezi jubilare)

Nga  Përparim   Hysi

O moj VLORË!  E bukura VLORË! O qyteti i PAVARËSISË! Vij  të puth me këmbë e dorë TY dhe ISMAIL  BUKURISË!

Se ti, moj VLORË, më je NËNA Dhe si mund të të harrojmë? Kush  s'të do, kancer me gjëmba! Gjithë  SHQIPTARËT e mallkojnë.

ISMAIL QEMALI qe ai  BURRI SHQIPËRINË më vete shpalli Vuri buzët tek FLAMURI A harrohet  F L A M U R T A R I?

Ai është BABAI  i KOMBIT Që u thinj për SHQIPËRINË Ditën e njëzet  e tetë nëntorit Ne festojmë PAVARËSINË.

Nesër plot njëqind e shtatë vjet Plot një shekull edhe ca Por s'harrohesh për jetë Ty të kemi si BABA!

Rrron i gjallë në zemrat tona Nga një brez tek brezi tjetër Rron sa do rrojë VLORA Dhe  nuk kanë për të vdekur

Dhe kur vijmë më  njëzet  e tetë, Dhe kur vijmë aty, në VLORË! Buzët vëmë mbi monument Për  ata që ranë therorë.

I kujtojmë një nga një ISMAILI s'qe i vetëm Brohorasim me një zë: - Do të rroni për tërë jetën!

Ti, moj VLORË, je Katragjyshe ISMAILI - KATRAGJJYSH! Pa më thuaj:- A bëjmë do ndryshe Që mos ju duam p ë r j e t ë s i sht?!!!

                              Tiranë,27 nëntor 2019


25 views0 comments

Commenti


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page