NJERIU QË I LËVIZI KUFIJTË


JORGE LUIS BORGES

NJERIU QË I LËVIZI KUFIJTË E QË PARAJSËN E MENDONTE SI BIBLIOTEKË!!1

PREGATITI ARQILE V GJATA


Jorge Luis Borges (Jorge Francisco Isidoro Luis Borges Acevedo, Buenos-Aires, 24 gusht 1899 – Gjenevë, 14 qershor 1986) është shkrimtar argjentinas, një nga autorët më të pavarur të letërsisë botërore bashkëkohore.

Proza e tij ndikoi dukshëm në letërsinë botërore të gjysmës së dytë të shekullit XX.

Përdori pseudonimet Alex Ander, Benjamín Beltran, Andrés Corthis, Pascual Güida, Bernardo Haedo, José Tuntar dhe bashkë me Bioy Casaresin si Honorio Bustos Domecq dhe Benito Suárez Lynch.

Babi i tij Jorge Guillermo Borges ishte avokat dhe mësues i psikologjisë. Gjyshja nga vija e babait ishte angleze