NJË VRASTARE MIZORE


Vullnet Mato


Ajo nuk ishte në pyll, një derr i egër, por mes të sëmurëve, një kuçedër, që të priste ujin e kotheren e bukës, më keq se nazistët, e pjatës së supës.


Mes heronjve të sotëm bluzë bardhë, kishte hyrë si “heroinë” e fitimit vrastar, të bënte miliona nga fryma njerëzore, duke përdorur etjen dhe urinë mizore.


Të ngrihen gjithë qimet e kokës përpjetë, të përfytyrosh lutjet e sëmura për pak jetë, kur kuçedra të gënjen, duke marrë fitim, pasi të ka hequr të drejtën, të hash ushqim!