Një pyetje politikës, mediave, intelektualëve dhe opinionit publik në ShqipëriNga Skënder Sadri KAPITI

Për politikën , intelektualët, për mediat dhe për publikun në Shqipëri kisha këtë pyetje:cfarë i duhet Shqipërisë marrëveshja e minishengenit ballkanik i ndryshuar tani me emërtesën “Ballkan i Hapur”?

Marrëveshjen për “Ballkanin e Hapur”në Shqipëri e kanë kundërshtuar vetëm disa, e kanë pranuar jo pak asish, ndërsa të tjerët si politika,mediat,intelektualët dhe opinioni publik nuk kanë reaguar , gjë që do të thotë se janë dakord me marrëveshjen.

Pyetje shtrohet kështu pse dhe për cfarë i duhet Shqipërisë minishengeni ballkanik kur: shqiptarët deklarohen dhe janë populli më proeuropian në Ballkan. Pra cfarë i duhet Shqipërisë “Ballkani i Hapur” me Serbinë kur shqiptarët duan të integrohen në BE dhe kur kjo marrëveshje i shërben vetëm Serbisë.

Pse të integrohen shqiptarët në një marrëveshje me sllavët e ishJugosllavisë kur në atë marrëveshje nuk pranojnë të hyjnë as sllavët boshnjakë, malazez, kroatë e as sllovenët, pra as ishkombet dhe ishRepublikat e ishJugosllavisë !?

Dhe pyetja tjetër vazhdon me atë se: kjo marrëveshje Beograd-Tiranë -Shkup a nuk është një marrëveshje antiKosovë përderisa Serbia nuk njeh genocidin serb mbi shqiptarët e Kosovës, nuk e njeh shtetin e Kosovës dhe Serbia punon në maksimum për destabilizimin e Kosovës dhe kundër njohjeve ndërkombëtare të saj.

Pastaj, si hyn Tirana në një marrëveshje të tillë me Serbinë kur Serbia ka aleat strategjik Rusinë dhe Kinën, dy kundërshtarët më të mëdhenj të Perendimit si dhe dy kundërshtarët globalë më të mëdhej kundër shtetit të Kosovës?!

A e dinë politika,intelektualët dhe mediat e shoqëria civile në Shqipëri se Serbia është bashkuar me bllokun tregtar të Bashkimit Ekonomik Euroaziatik (EAEU) të udhëhequr nga Rusia?!

Ai i dinë të paktën minimalisht këto politika, mediat, intelektualët dhe shoqëria civile në Shqipëri, si dhe disa nga Kosova, dhe si është e mundur pranimi i kësaj marrëveshje në Shqipëri dhe nuk pati ndonjë reagim serioz kundër saj ?!

Kjo marrëveshje e Shqipërisë me Serbinë e me Maqedoninë e Veriut që ka dakordësinë, miratimin e zellshëm por edhe si nismëtar kryeministrin aktual të Shqipërisë, Edi Ramën , kjo është një marrëveshje e panevojshme, anti-BE, antihistorike dhe thellësisht antikombëtare.

23 views0 comments

Shkrimet e fundit