Një mjeshtër


ARDIT GJEBREA

Nga Luan Çipi

Ç’të them për Ardit Gjebrenë?

Një mjeshtër, artist i shquar!

Ka nderuar mëmëdhenë,

Në gjithë botën i dëgjuar.

Këngëtar, kantautor,

Producent e prezantues,

Dirigjent me stek’ në dorë,

Për disa breza, mësues.

Origjinë nga Gjirokastra,

Lindur para gjashtëdhjetë vite,

Duar e mendje, të arta

Çdo ditë më me vlera ngjizet.

Ke nisur këngën pesë vjeç,

“Zëri gjyshes i ëmbël” lënë,

I përjetshëm t’i do mbeç:

“Po këndoj për ty moj nënë!”

RTSH.-ë ja në Festival

Gjëmoi nga kënga “Jon”,

T’i u vendose në ballë,

Mbarë Evropa po feston!

Dyqindepsëdhjet koncerte

Buçasin me këngëautori,

Skena, stadjume e sheshe,

Jehon orkestra dhe korri.

Nami përhapet në Londër,

Në Njy Jork e Selanik,

Pjano, klarinet e lodër,

Nga Honk Kongu gjer në Rigë.

Krenohet me ty dhe “Klani”

Televizioni i parë Kombëtar,

“Telebingo, “Miss Albani”,

“E Diela, për Shqipëtarë”

Tiranë, më 1 Korrik 2021

23 views0 comments