top of page

Një milion qytetarë të BE-së në Londër aplikojnë të qëndrojnë përgjithmonë në MB


Afati i fundit për aplikime është fundi i qershorit të vitit të ardhshëm

Afati i fundit për aplikime është fundi i qershorit të vitit të ardhshëm


Ka pasur gjithashtu 83.940 aplikime nga spanjollët, 60.320 nga bullgarët (ku ka mjaft shqiptarë me pasaporta të tilla si minoritet), 59.140 francezë, 39.560 lituanezë dhe 31.180 gjermanë dhe mjaft nga Greqia. Rumunët, përbëjnë 161,000 aplikime, përbëjnë kontigjentin më të madh të BE nga kryeqyteti që kërkon zgjidhje të përhershme, i ndjekur nga 131.860 italianë dhe 100,000 polakë.

Rreth nëntë nga 10 aplikantët në Londër janë miratuar tashmë, dhe pjesa tjetër mbetet ende duke u përpunuar. Një ndarje e bashkisë tregon se numri më i madh i aplikimeve ka ardhur nga qytetarët e BE-së në Newham - i cili ka 68.510 regjistrime për zgjidhje, pasuar nga Brent në 63.400 dhe Ealing me 54.510. Duke njoftuar shifrat, Ministri i Sigurisë Brandon Lewis tha se ai ishte "i kënaqur" me numrin e aplikimeve, duke shtuar: "Unë e pranoj që qytetarët e BE-së në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar, mund të ndjehen të shqetësuar. Unë dua të flas drejtpërdrejt me ju: kjo është shtëpia juaj, ju jeni një pjesë integrale e shoqërisë sonë dhe ne duam që ju të qëndroni. Të drejtat tuaja janë të garantuara në ligjin e MB dhe nuk i nënshtrohen asnjë prej negociatave në vazhdim me BE".

Z. Lewis tha që ata që duhej të aplikonin mund ta bëjnë këtë pas një procesi të drejtpërdrejtë me tre hapa të thjeshtë. Afati i fundit për aplikime është fundi i qershorit të vitit të ardhshëm. Fushatat kanë shprehur shqetësimin për atë që mund të ndodhë me ata që nuk janë në gjendje të sigurojnë dokumentet e duhura ose nuk aplikojnë për arsye të ndryshme.

Pothuajse një milion evropianë që jetojnë në Londër kanë bërë kërkesë për të qëndruar përgjithmonë nën Skemën e Zgjidhjes së BE të Qeverisë, shifrat treguan sot.

Statistikat e Ministrisë së Brendshme zbulojnë se 992.570 shtetas të BE kishin paraqitur kërkesa deri në fund të dhjetorit - afërsisht një e treta e më shumë se tre milion të pranuar në shkallë vendi.

70 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page