Një këngë pilurjote për Nënën Shën TerezaËshtë fakt i ditur botërisht që Nënë Tereza mbuloi me dashurinë e saj gjithë globin dhe i dha dashuri e shpresë çdo njeriu, kudo në botë, pavarësisht në se u takua me ‘të apo jo. Por pak e dinë që grupi iso-polifonik i Pilurit i ka dhënë Nënë Terezës një nga këngët e tij më të bukura dhe më të ndjeshme, me tekst të poetit Kristo Çipa dhe të interpretuar nga grupi i për bërë nga: Marrëse: Zaharrulla Koka, kthyes Dhimitraq Bala, hedhëse Leni Mërkuri, Iso Harilla Dhimojani, Petraq Gërdhuqi, Agron Kreku, Kristo Cipa. Kaq shumë dashuri e ngrohtësi ka në këtë këngë, sa që të krijohet përshtypja se kanë pikuar zemrat si nota mbi pentagram. Unë do tju ftoja që ta këndonim së bashku, por së pari le të lexojmë tekstin e saj, nga poeti, tashmë i mirënjohur Kristo Çipa dhe të njohim në fotografinë shoqëruese antarët e grupit që e këndojnë.

Shën Tereza shqipëtare.

Shënjtore e botës shqiptare

Nga qielli zbret

Dhe na përshendet

Nënë e shenjtë Terez!


Si loti nga syri ti na ike

Nëpër botë shpresë shpirti ndizje

Qirinjtë e qiellit ndeze

Jete e mot je shën Terezë


Mrekullitë flasin dhe thonë

Nënë e globit u bë Gonxhja jonë


Këtij dheu gjak i kemi dhënë

Qiellit shënjtorë dhe një Nënë


Jepna fryme o drita jonë e syrit

O ti mëngjez i zgjuar i prillit


E ëmbla shënjtore e krishtërimit

Gjaku ynë në altarin e besimit


Refreni

Qirinjtë e qielllit ndeze

Jetë e mot je Shën Tereze

Ti prane zotit ri krenare

Shënjtore e botës shqiptare

Dërgoi për ju Timo Mërkuri

21 views0 comments