top of page

Një i huaj!


Një i huaj!


Në fakt çfarë t’u besosh në fjalët tuaja

Kur në to gjen një formalitet pa ndjenja

Dhe kur bëhet fjalë për dashurinë për një Grua

Të gjithë besojnë se ka dashuri të huazuar!


Ku është parë e është dëgjuar nga burrat dhe gratë

Se Dashuritë qënkan vetëm tradhëti dhe baltë

Ku është ajo Gruaja për të cilën e bëtë me nam

Pa patur asnjëherë burrë të dytë e për nishan?!


Ku është parë e dëgjuar nga ju që shkruani

Se Dashuria e vlërtetë është bërë dhe poezi

Dhe çfarë është kur flitet për dashurinë e Gruas

Kur ju mundoheni t’i hidhni baltën në fytyrë?!


Ku është parë e dëgjuar se dashuri Gruaje s’paska?!

Dhe kjo që është Grua me zemër të pastër

U besohet deri në shpirt e kockë e në thua

E më pas ju i thoni se paska tradhtuar?!


Ku është parë e dëgjuar

Nga ju që shkruani për Gruan

T’i thotë gruas e vajzës suaj

Je kurvë – nga një i huaj?!


Teuta Osmani

Amerikë, 2022

62 views0 comments

Comentarios


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page