top of page

NJË GJETHE MË BIE NË DUAR


Fatbardha Myslimaj Xhani

(Rimë Esseniniane)

Premtova lule mëngjesesh T'i rrit me qumështin e gjirit Premtove me lutje prej zjarri Te ndezësh thëngjijtë prej hirit...


Aromë mbrëmjesh që shkojnë Kërkoj nëpër rrugët pa dritë Ato me zë ultë më thonë: Gjithçka në këtë botë, shkon një ditë...


Shkon dita dhe nata e s'kthehet Shkojnë stinët dhe gjethet dhe lulet Shkon çasti hyjnor e më s'ndjehet Përmbi lulen, një flutur tek ulet...


Shkoj edhe unë ëndërrshuar Kuptimin e botës tek kërkoj Një gjethe më bie në duar Ëndërr që erës s'i qëndroi...

26 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page