NJË FILLIM I MBARË DHE I VONUAR (!)?NGA KRISTO ZHARKALLIU

Ndoshta është vonë t’u rikthehem shkrimeve të cilat pothuajse i kam braktisur qëkurse filloi epidemia Covid19 dhe izolimi i pjesëshëm dhe here here karadinë e plotë çka na ka detyruar të mos lëvizim larg banesës madje disa here duke na izoluar dhe brënda shtëpisë. Nuk është e lehtë të përshkruhet ky vit i mbrapshtë kur dhe ngjarjet politiko-ekonomike nuk kanë qënë të pakta në të gjitha vendet dhe jo ngahera të mira. Ashtu edhe në vendin ku jeto prej 60-po po 60 vjet- ngjarjet kanë qënë të shumta por duke ndjekur me shumë interes si çështje të pare koronovirusi, të tjerat kalojnë në plan të dytë. Por interesi i im i ngaherëshëm kanë qënë ngjarjet në Shqipëri Atdheu im ose më mirë Mëmëdheuse tashmë nuk mund ta quaj “Atdheu im” ndonse askurrë nuk kam ndierë veten të ndarë nga toka ka “më ka rënë koka” ndonse askush nuk ma pati kërkuar këta njizet vitet e fundit, të paktën. Kush dhe pse do të kërkonte diçka prej meje? Mos u mungoi shkrimet e mia të shumta në gazetat e para kaq kohësh? Prania ime nuk ishte askurrë e nevojëshme dhe në se e bëja diçka e bëja se doja vetë dhe shpresoja të kisha njëfarë lidhje me vendlindjen time. Por duke kaluar vitet (për disa ditë do të mbyll plot 60 v