NJË DURRSAKE NË “ LYRA FEST “ GJAKOVË


Muaji nëntor është një ndër muajt më të bukur e më të rëndësishëm të vitit.Ai është i mbushur plot me aktivitete për fëmijë e për të rritur.Këto aktivitete zhvillohen jo vetëm në Shqipëri,por edhe në të gjitha trevat shqiptare.Këto aktivitete gjallërojnë shumë jetën artistike të qyteteve e të fëmijëve. Ne kemi shoqëruar disa herë vajzën tonë,Emmin në Kërçovë,Tetovë,Gostivar e Strugë.Fati deshi që këtë herë të ishim në “Lyra Fest“ në Gjakovë.Kjo pjesëmarrje u realizua falë idesë së poetes së mirënjohur Irma Kurti,e cila ka shkruar disa këngë për Emmin dhe si gjithmonë,na vë në dijeni se në cilat qytete zhvillohen aktivitetet. Qyteti i Gjakovës priti për dy ditë fëmijët dhe të rinjtë në Pallatin e Kulturës “Ashim Vokshi”.Më 21 nëntor u mbajt festivali i fëmijëve,ku të vegjlit garuan me 17 këngë nga kompozitorë shqiptarë dhe me datë 22 nëntor u mbajt festivali i të rinjve,ku ata garuan me 15 këngë,në gjuhën shqipe dhe në gjuhë të huaj, të zgjedhura nga vetë të rinjtë. Është për t’u vlerësuar shumë puna e jashtëzakonshme e drejtorit të festivalit ,profesorit Kujtim Nushi dhe e stafit të tij,që në kushte të vështira realizuan këto dy aktivitete dhe ua mbushën plot shpirtin të gjithë atyre që e duan artin dhe muzikën në veçanti. Profesor Kujtimi këtë punë e bën që prej vitit 2007.Asokohe,profesor Kujtimi ishte një djalë i ri,i sapodiplomuar, plot me ëndrra. Me dëshirën e madhe për të bërë diçka të mirë e të bukur për kulturën, themeloi “